MICRO-CURRENT B-E-st®


Wat is B-E-St by JeeCee ?

Het B-E-St toestel is een technologisch hoogstandje waarbij injury-current of bio-stimulatie stroom gebruikt wordt. Door Het uitsturen van deze zeer lage stroomsterkte slaagt B-E-st erin om ATP (adenosinetrifosfaat) - de omgezette energie uit voedsel - in ons lichaam te verhogen met maar liefst 500 à 800%.

Wat is ATP ?

De energiedrager ATP is de chemische                alla levende cellen. Deze stof is onmisbaar in alle fysiologische processen die energie verbruiken zoals beweging, bloedcirculatie; temperatuurregeling, bloedzuivering, ademhaling, mentale inspanningen, groei, celvernieuwing, genezingsproces van ziektes en kwetsuren, etc. De verhoging van ATP resulteert in een vlugge pijnvermindering en snel letsel herstel. Deze stroomvorm maakt het mogelijk verstoorde cellen terug te activeren door de orgaaneigen frequentie als een herinnering naar die specifieke cellen te sturen waardoor het orgaan beter gaat functioneren.

 

Toepassingen ?

De toepassingsmogelijkheden voor B-E-St zijn ontzettend uitgebreid. De therapeutische werking, o.a. voor de behandeling van pees- en spierletsels en acute en chronische pijn, is echter de belangrijkste.

Een overzicht van de overige applicaties:

- anti-stress, revitaliserend, verbetering van het energiepeil

- vlug herstel na (sport)inspanningen

- vermindering van ontstekingen

-toename beweeglijkheid

- toename plaatselijke bloedcirculatie

- verbetering van de slaapkwaliteit

- versnelde wondgenezing, regeneratie cellen en botten

- versterking van het immuunsysteem door aanmaak van lymfocyten

 

Studies & Nobelprijzen

Er is heel wat wetenschappelijk onderzoek verricht naar de werking van micro-current, hét basis- component van het B-E-St concept. De westerse ideeën met betrekking tot de voordelen van het gebruik van micro-current (1µa = 1/1 000 milliampère) ontstonden door wetenschappelijke studie naar de geleiding van biologische stroom in de cellen, Mitchell won voor deze studie in 1978 zelfs een Nobelprijs. ln 1982 bewees Cheng dat, bij stimulatie onder de 500 microampère, ATP met 500-800% verhoogt, de eiwitsynthese met 70% toeneemt en het membraantransport met 40% verbetert. In 1991 verklaarden Nobelprijswinnaars Neher en Sackman hoe deze microstroom werkt op het gedrag van het celmembraan. Boyer en Walker verklaarden in 1997 dan weer het mechanisme van de ATP-productie.


B-E-st®

De BE-St ® is de nieuwste micro-current huidige apparaten. Het laat de diagnose, behandeling, monitoring werkzaamheid van de behandeling.

                            !!! voor de prijs: contacteer ons !!!

Het frequentie bereik gaat van 0.2 Hz tot 9999.9 Hz. Er is een mogelijkheid om vier kanalen gelijktijdig te gebruiken en de stroomapplicatie kan zowel met hand- als kleefelektroden gebeuren.

 

Het toestel is zeer gebruiksvriendelijk. Niet alleen heeft het meer dan 60 voorgeprogrammeerde behandelingen, de display toont ook waar alle elektroden moeten aangebracht worden. Bovendien krijgt men voortdurend feedback over het energiepeil van de behandelde zone, uitgedrukt in cijfers en een kleurengrafiek, en kan men het effect van de behandeling op het scherm volgen. De B-E-St behandelingen werken met een cumulerend effect, 1 + 1 = 3. Een sessie is volledig pijnloos, men voelt hoogstens een lichte tinteling.

De behandelingen worden doorgaans gegeven door erkende kinesisten die een opleiding met het toestel achter de rug hebben en zich officieel een B-E-St centrum mogen noemen. B-E-St kan geïntegreerd worden in elke vorm van therapie: fysiotherapie, osteopathie, acupunctuur,etc.

Testimonial Bert Op 't Eijnde, hoofd sportmedische dienst van KRO Genk en professor aan de Universiteit van Hasselt praat over het gebruik van B-E-St als sleutel' naar succes.

Reeds sinds haar oprichting in de jaren '80, volgt topvoetbalclub KRO Genk de meest recente toepassingen binnen de domeinen van de inspanningsfysiologie, revalidatiewetenschappen en sportgeneeskunde. Om het fysieke prestatieprofiel van haar spelers te optimaliseren, hanteert ze dan ook de laatste, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde trainings- en inspanningsprogramma's. Mede hierdoor behaalde KRC Genk 3 nationale titels en 3 Belgische bekers en speelde de ploeg een reeks Europese wed- strijden. Bert Op 't Eijnde, hoofd van de sportmedische dienst van de ploeg, getuigt over de implementatie van het B-E-St toestel in het medisch programma.

Waarom heeft u Bio-Energy-Stimulation (B-E-St) opgenomen in de medische behandeling van de spelers?

B.O.: In het huidige topvoetbal komen overbelastingsletsels en contacttrauma's zeer vaak voor. Gelet op het belang van elke speler in het team, is het noodzakelijk om blessures snel en adequaat te behandelen. Naast het gebruik van top-level trainingsprotocols, hanteert KRO Genk dus een vergelijkbare hoge standaard voor de medische en paramedische begeleiding van haar spelers bij ziekte of blessures. Er worden uitsluitend revalidatietechnieken en sport- geneeskundige toepassingen gebruikt die wetenschappelijk ondersteund worden. B-E-St werkt met microcurrent, een stroomvorm waarvan in verschillende onderzoeken werd aangetoond dat het cellulaire energieniveau verhoogt waardoor de regeneratie van beschadigde cellen verbetert. Verschillende KRO Genk spelers gebruiken het B-E-St toestel dus gedurende hun revalidatie.